Site logo
Etusivu » Blog » Miten Terassikesä alkanut? I Nuoret yrittäjät I Terassikesä

Miten Terassikesä alkanut? I Nuoret yrittäjät I Terassikesä

Terassikesä.fi sivuston ja palvelun tarina alkaa 30.5.2024, jolloin 15-vuotias Justus Berner keksi idean ja ryhtyi kehittämään palvelua. Hän loi sivuston ja myi ensimmäiset Terassikesä-terassit PK-seudulle. Tämä oli vasta alkua, ja tulevina vuosina palvelu kehittyi merkittävästi.

Vuonna 2020 Terassikesä-kampanjan myötä Berner Media Agency (ent. Berner Media) sai ensimmäiset pitkäaikaiset asiakkaansa, jotka muodostuivat ravintoloista ja ravintolaketjuista. Ensimmäisenä vuotena Justus huomasi, että Terassikesä-kampanjalle oli suuri kysyntä. Tämä johti intensiiviseen kehitystyöhön seuraavaa vuotta varten. Justus havaitsi terasseilla erilaisia tarpeita ja päätti automatisoida prosesseja. Hän alkoi rakentaa uutta Terassikesä.fi palvelua WordPress-alustan päälle, lisäten tilausjärjestelmiä ja kevyitä ravintolatyökaluja. Tärkeimpänä työkaluna oli tilausjärjestelmä, joka toimitti tilaukset suoraan keittiöön ja kassalle, parantaen asiakaskokemusta ja vähentäen turhaa häslinkiä.

Vuonna 2021 Terassikesä laajeni edelleen, ja kahdeksan kuukauden SEO-optimointi tuotti tulosta. Terassikesä-sivusto näkyi hakukoneissa 1-3 tuloksissa, kun haettiin mitä tahansa kaupunkia ja terasseja. Justus, nyt 16-vuotias, oli saanut mopokortin Piaggio-ape-ajoneuvoa varten ja suunnitteli kesäksi seikkailun ympäri Suomen kuvaten erilaisia terasseja. Vaikka rohkeus ja resurssit eivät riittäneet videosarjan tekemiseen, tulevaisuuden suunnitelmat olivat selvät.

Sivustolla kävi keskimäärin 60 000 – 79 000 ihmistä kuukaudessa etsien parhaita terasseja ympäri Suomen. Kävijämäärät olivat järisyttävät verrattuna aikaisempaan vuoteen. Vuoden 2022 alussa Justus alkoi kehittää Terassikesä-alustaa edelleen, tavoitteenaan optimoida terassien sisäisiä prosesseja ja parantaa asiakaskokemusta kokonaisvaltaisesti. Kehitysresurssit olivat rajalliset, joten Justus teki samalla muita markkinointipuolen töitä toiminimellä, jotta pystyi kattamaan kehityskulut.

Vuoden 2022 lopussa Terassikesä-alusta brändättiin uudelleen nimellä Raflakeskus. Raflakeskus on ravintoloiden kumppani menestykseen, tarjoten alustan ravintoloille ja ravintola-yrittäjille. Kehitys on toteutettu ilman ulkopuolista lainaa tai sijoittajia, omalla rahalla, jotta ravintolat saavat parasta mahdollista palvelua. Raflakeskus-alustan kehitys on edennyt nopeasti, ja vuoden 2023 aikana alusta ja sovellukset ovat valmiina julkaistaviksi ja ensimmäisten ravintoloiden käyttöönottoon.

OP-Media ja Ilta-Sanomat tekivät Justus Berneristä artikkeleita keväällä 2022, mainiten Terassikesä-kampanjan. Vuonna 2024 Terassikesä on näkyvämpi kuin koskaan. Terassikesä.fi sivusto on herätetty henkiin ja Justus ei ole enää yksin alustan takana. Onni Ahonen on liittynyt mukaan palvelun kehitykseen ja vastaa pääosin myynnistä. Tämä vuosi tuo mukanaan myös sen, mitä vuonna 2021 ei tehty – Terassikesä-sarja tuotetaan nyt yli 50 kaupungista Suomessa. Kuvaukset alkavat Uusimaa/PK-seudulla toukokuun aikana ja jatkuvat Itä- ja Länsi-Suomen kiertueella. Kiertueesta kuvataan videosarja, joka sisältää kulissien takaisia hetkiä, terassiyrittäjien terveisiä ja kauniita esittelyjä Suomen kaupungeista.

Terassikesä.fi palvelulla rahoitetaan Raflakeskus-alustan kehitystä, jotta voimme tarjota arvokkaimman alustan ravintoloille vähintään kesän lopusta alkaen. Nyt Terassikesän takana olevat yrittäjät ovat 19- ja 18-vuotiaita, ja heidän intohimonsa ja omistautumisensa näkyvät kaikessa tekemisessä.

Nähdään kiertueella ja aurinkoista Terassikesää kaikille!

Aurinkoisin terveisin,

Justus Berner & Onni Ahonen

Tutustu Suomen parhaisiin terasseihin:

Jaa artikkeli:

Viimeaikaiset

Laitetaan terassit täyteen väkeä yhdessä! Terassikesä starttaa jälleen